Sammanfattning dygn

2011-09-05 06:00:00

Här följer en sammanfattning med några av dygnets händelser i Västra Götaland. Under föregående dygn hanterade länskommunikationscentralen 799 händelser. Dagens presstalesman är Pia Goksöyr och i eftermiddag och kväll är det Ulf Edberg.

Nu kommer inte hemsidan uppdateras mer idag.

20.03 Lysekil, bråk
I området Badhusberget i Lysekil har en berusad, knivbeväpnad och blodig man man varit utanför en lägenhet och skrikit. Mannen har därefter lämnat platsen. Ingen var hemma i lägenheten. Polisen söker just nu efter mannen.

19.25 Göteborg, brand
Under en kort tid får polisen in rapporter om att det brinner i tre containrar. En på Rektorsgatan, en på Västergatan och en på Seminariegatan. Ingen människa är skadad i samband med bränderna. Polisen kan inte utesluta brott.

18.16 Kortedala, trafikolycka med smitning
En bil har kört ner ett trafikljus och sedan smitit från platsen. Polisen söker just nu efter bilen och personer som suttit i bilen.

17.14 Göteborg, misshandel
En Taxi på Krokegårdsgatan på Hisingen larmar. Föraren har fått stryk av en passagerare. Passageraren var berusad och är omhändertagen. Han är dessutom misstänkt för misshandel och kommer att förhöras.

14.39 Skövde, trafikolycka
På Riksväg 49, vid Igelstorp utanför Skövde, har det inträffat en trafikolycka med två bilar inblandade. En bil har brunnit. I den ena bilen satt tre personer och i den andra en ensam.

13.13 Kungälv, singelolycka
På E6 på påfarten Kungälvsmotet i södergående riktning har det enligt uppgift från SOS skett en singelolycka med bil. Inga personskador.

12.55 Dals Ed, ladugårdsbrand
Enligt uppgift från SOS brinner det i en ladugård i Hultet, Gesäter. Ladugården skall vara helt övertänd. Det finns inte några djur i byggnaden, men flera maskiner. Räddingstjänsten är på plats och släcker branden.

12.50 Mölndal, rattfylleri
Polisen kontrollerar en bil i en trafikkontroll på Söderleden. Bilens förare misstänks vara påverkad och får följa med för provtagning.

11.45 Lilla Edet, singelolycka
Samtal kommer till Polisen om att det skett en singelolycka med lastbil i Hasteröd. Lastbilen ska ha kört av vägen i en kurva och ligger nu på sidan i terrängen bredvid vägen. Inga kända personskador.

11.00 Angered, trafikbrott
I Angereds Centrum kontrolleras en bil. Bilen är avställd samt har körförbud och bilens förare saknar körkort. Polisen skriver en rapport om grov olovlig körning.

10.47 Lerum, trafikbrott
Polisen kontrollerar en bil på länsväg 190 i Gråbo. Bilen har brukande förbud och restförd skatt. Polisen skriver en ordningsbot.

08.33 Mölndal, inbrott
Det har under natten varit inbrott i en klubbstuga vid en fotbollsplan i Hällesåker. Polis åker till platsen och skriver en anmälan.

07.56 Tidaholm, hästar på vägen
Telefonsamtal kommer till Polisen om att går två hästar, ett sto med föl, på riksväg 26 i Acklinga. Polis åker till platsen, tar in hästarna i en hage och får sedan tag i den som har hand om hästarna. 

07.19 Hisingen, inbrott
På Tagenevägen har det under natten varit inbrott i släpet på en lastbil och elektronik till en okänd summa har stulits.

06.57 Hisingen, trafikolycka
Enligt uppgift från räddningstjänsten har en bil fått vattenplaning på Öckeröleden och sedan kört in i en annan bil. En person förs med ambulans till sjukhus.

06.48 Mellerud, singelolycka
Enligt uppgift från SOS har en bil voltat på länsväg 166 i höjd med Gunnarsnäs kyrka. Bilens förare förs med ambulans till sjukhus och bilen bärgas från platsen.

06.31 Skara, singelolycka
Satmtal kommer till Polisen på 112 om att en bil med husvagn har kört av vägen och in i en lyktstolpe på E20 i höjd med Ardala. Inga kända personskador.

05.24 Trollhättan, rattfylleri
Polisen kontrollerar en bil på E45 i Sylte. Föraren misstänks vara påverkad och får följa med för provtagning.

03.23 Angered, inbrott
Samtal kommer till Polisen från en väktare som ser en bil med tre män utanför ett skrotföretag på Östra Nybrovägen. Polis åker till platsen och bilen visar sig vara efterlyst som stulen. De tre männen spåras upp av polis med polishund och grips. Bilen bärgas för teknisk undersökning.

04.05 Partille, bilbrand
På Utbyvägen brinner en bil. Räddningstjänsten släcker branden och polisen skriver en anmälan om skadegörelser genom brand.

03.42 Partille, bilbrand
En bil brinner och blir helt utbränd på Järntrådsvägen. Räddningstjänsten släcker branden och polis skriver en anmälan om skadegörelser genom brand.

02.57 Partille, bilbrand
På Oluff Nilssons väg ser en polispatrull att en bil brinner. En bil blir utbränd och två bilar blir brandskadade.

02.34 Partille, bilbrand
En bil brinner på Nedre Furuskogsvägen. Räddningstjänsten släcker branden och polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

02.12 Hisingen, drograttfylleri
Två motorcyklar kontrolleras på Bäckebolsvägen. Förarna saknar körkort samt visar tydliga tecken på att vara påverkade av narkotika och får följa med för provtagning. 

01.32 Gråbo, drograttfylleri
På Gråbovägen kontrolleras en bil som är falskskyltad med en annan bils registreringsskyltar. Registreringsskyltarna tas i beslag och föraren samt passageraren i bilen visar tydliga tecken på att vara påverkade av narkotika och får följa med för provtagning.

00.56 Hisingen, brott mot vapenlagen
Polisen anträffar ett vapen på en moped som står i ett cykelförråd på Prologgatan. En man grips på platsen. Vapnet tas i beslag och även mopeden som vapnet låg på tas i beslag, då den är efterlyst som stulen. Ytterligare två mopeder som står inne i cykelförrådet tas med som hittegods.  

00.31 Tranemo, stöld alternativt häleri
Polisen kontrollerar en bil på Jönköpingsvägen i Ljungsarp. I bilen anträffas misstänkt stöldgods, bland annat datorer. De båda männen som färdas i bilen grips och det misstänkta stöldgodset tas i beslag.

Se händelsen på polisen.se